Annons

Så mycket kostar boende i Växjö

Publicerad 12 december 2016
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

För samma slant kan du köpa antingen en etta med kokvrå i huvudstaden eller ett mindre hus i Växjö, det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning som listar i vilken kommun du får flest kvadratmeter för pengarna.

– Om man kan tänka sig att bo i en mindre stad och pendla till sitt arbete i storstaden finns det mycket pengar att spara, säger Tanja Ilic, VD på Svensk Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Annons

Inte helt oväntat är det dyrast att köpa boende i Stockholms kommun. Där ger en miljon kronor i snitt 14 kvadratmeter. Längst ner på kommunlistan, där en miljon kronor ger 116 kvadratmeter, hittar vi Sandviken.

I Växjö kommun, som hamnar på plats femtio, får du i snitt 42 kvadratmeter för en miljon kronor. Priset per kvadratmeter är 23 829 konor.

Läs mer och se hela listan här.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons