Annons

Så rika är Växjö Lakers

Publicerad 16 februari 2017
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Revisions- och rådgivningsföretaget EY har granskat SHL-klubbarnas ekonomiska situation. I rapporten analyseras bland annat klubbarnas egna kapital och soliditet under förra säsongen.

Skellefteå toppar listan med både högst eget kapital och bäst soliditet. Klubben har ett eget kapital på 70,9 miljoner kronor. Färjestad är tvåa på listan. Växjö Lakers är trea med ett eget kapital på 45,8 miljoner kronor.

Annons

Växjö Lakers egna kapital ökade rejält under förra säsongen när klubben sålde försäljningen av restaurang- och cateringverksamheten i Vida Arena.

I snitt har SHL-klubbarna ett eget kapital på 7,5 miljoner kronor.

– 2015/2016 hade hela tio klubbar ett negativt rörelseresultat om övriga rörelseintäkter räknas bort. 2014/2015 var motsvarande siffra sex klubbar. Över hälften av SHL-klubbarna har alltså löpande kostnader som överstiger de återkommande intäkterna. Det är inte en hållbar situation på sikt, kommenterar Mikael Bergsten, partner och auktoriserad redovisningskonsult på EY och medförfattare till rapporten i ett pressmeddelande.

Läs hela rapporten här

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons