Annons

Så ser Växjöföretagets nya byggnad ut

Publicerad 26 april 2016
Foto: Arkitekt Ola Boms/Lars-Göran Rydqvist
Foto: Arkitekt Ola Boms/Lars-Göran Rydqvist

[xqwvpvo0]

De ståtliga byggnaderna på Strandvägen i Stockholm är inspirationen till IT-företaget IST:s nya byggnader. Den gamla motorgården i Österbacken vid rondellen Teleborgsvägen/Storgatan ska bli en pampig byggnad i 1890-tals stil.

Annons

– Jag tycker dagens arkitekter ritar så fula hus. Jag tycker man ska göra hus som folk tycker om, säger Björn Sundeby, grundare till IST till Smålandsposten.

På sikt ska både den gamla motorgården och byggnaden intill, IST nuvarande huvudkontor, rivas och ersättas av byggnader som Björn Sundeby kallar för landmärken. Dels vill han bygga hus som smälter in i miljön där bland annat domkyrkan och Karolinerhuset finns och dels vill han att byggnaderna ska hålla i 500 år.

De hoppas att bygget ska vara igång 2018 och att företagen kan flytta in i lokaler två år senare. Efter det hoppas IST även att de ska kunna bygga bostäder på den nuvarande tomten och serverhall i Staglabergets bergrum.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons