Annons

Så ser Växjöföretagets nya kontor ut

Publicerad 5 maj 2016
Foto: Istvan Szabo

På grusplanen bredvid Myresjöhus Arena börjar grunden till fastighetsbolaget ArtOn24:s jättebygge att ta form.

– Det går som vi har tänkt oss och helt enligt tidsplan. Vi har lovat inflyttning i början av december i år, säger Lars Håkansson, vd på ArtOn24.

Annons

Bygget består av två kontorshus som kommer länkas samman med ett mellanparti. De två kontorshusen kommer byggas i två etapper och det är bara den första som kommer stå klar i år. I det kontorshuset kommer IT-företaget Fortnox flytta in. ArtOn24 för diskussion med ett antal intressenter om den andra etappen och det är först när det börjar närma sig hyresavtal som etapp två kommer att börja byggas.

– Det är för mycket pengar och för stor risk att bygga på ren spekulation. Men det som krävs för att länka samman delarna ska vara klart redan med etapp ett, för att det ska vara smidigt senare, säger Lars Håkansson.

De två kontorshusen kommer att vara på åtta våningar med en yta på 4600 kvadratmeter vardera. Totalt beräknas bygget kosta 230 miljoner kronor.

[nbglqu2b]

Foto: Istvan Szabo
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons