Annons

Så ska Åkerblom rädda TAIF:s kontrakt

Publicerad 20 februari 2018

I helgen blev det känt att Tingsryds AIF sparkar tränaren Magnus Sundquist med bara sex omgångar kvar att spela i HockeyAllsvenskan. Ny tränare blir Markus Åkerblom, som tidigare har tränat Leksand den här säsongen.

– För mig är det här det roligaste jag vet, att få hålla på med hockeyspelare. Det var inte så speciellt svårt beslut och det här är en bra väg tillbaka in i hockeyn för mig. Sedan jag lämnade Leksand har jag saknat att ha någonting att göra, säger den nye tränaren till VXOnews.

Annons

Det är sex omgångar kvar. Hur tänker du kring läget du kommer in i?

– Det är självklart att vårt mål är att säsongen slutar om sex omgångar. Det är lite för långt upp till playoff. Det är så pass lite tid kvar så man kan inte komma in nu och göra en massa förändringar och göra om. Det handlar om att hitta ny inspiration, en ny röst som säger saker på andra sätt och komma in med ny energi i gruppen. Eftersom jag vet vilken situation Magnus Sundquist är i så vet jag att det inte är hans fel. Det är en kollektiv situation man har hamnat i och tyvärr är det Magnus som får ta det misslyckandet, även om det är orättvist.

Hur har du haft det sedan du fick lämna Leksand?

– Det var en ganska stor sorgeprocess och det tog jäkligt hårt. Att få lämna Leksand efter bara åtta omgångar och på det sätt som jag tyckte att Leksand hanterade den situationen. Men som tränare i dagens hockeysverige så vet man vilken utsatt situation det är och man vet vad man ger sig in i och då får man den leken tåla. Man får inte ta det personligt, till slut måste man lägga det bakom sig och hitta nya utmaningar och därför passade Tingsryd väldigt bra just nu.

Tingsryd har haft problem med spetsen den här säsongen och gjort minst mål i hela serien. Men Markus Åkerblom ser större potential i truppen än vad man har fått ut den senaste tiden.

– Det finns en uppsida på den trupp som finns. Det finns en gedigen Smålandskärna i det här laget, mycket kompetens och kunnande och ett tydligt sätt att spela hockey på. Det ska vi användas oss av vid de här sista matcherna. Jag kommer ner för att vinna hockeymatcher med Tingsryd.

På onsdag väntar den första matchen för Tingsryds AIF med Markus Åkerblom som nu tränare. Laget möter Karlskoga i Nelson Garden Arena, en väldigt viktig match eftersom Karlskoga är tabelljumbon, tre poäng bakom Tingsryd.

– Härligt, det blir en kul utmaning, avslutar Åkerblom med.

Daniel RydströmSkicka e-post
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons