Annons

Så ska krogmiljön i Växjö förbättras

Publicerad 26 april 2016
Foto: Evelina Gustavsson, Smålandsposten
Foto: Evelina Gustavsson, Smålandsposten

Ett tätare samarbete och en ny policy ska ge en bättre krogmiljö i Växjö. I projektet Stökfritt ska Växjö kommun och krogägarna förhindra bråk och stök på uteställena, skriver Smålandsposten.

– Vi ska ha en trygg krogmiljö. Vi kan inte släppa ut våra ungdomar med risk för att de blir överserverade, väldigt fulla eller nedslagna, säger Eva Nilsson, alkoholhandläggare på Växjö kommun till tidningen.

Annons

Policyn innebär bland annat att onyktra gäster ska avvisas, inga underåriga ska serveras alkohol och att hot, våld och/eller sexuella trakasserier medför avvisning och polisanmälan. Hittills har åtta ställen skrivit under den gemensamma policyn som kommunen, krogägare och polis har arbetat fram.

– Det är viktigt att vi som krogar får gå ut och säga vad vi tycker och tänker eftersom det är vi som jobbar med det. Det är vi som känner av det dagligen, säger Robert Janusev, som driver Grand Étape och Piazza Teatro till Smålandsposten.

Projektet har även bidragit till att Kafé De luxe, som också skrivit under policyn, har utarbetat en egen policy som bland annat reglerar att ingen ska dömas på grund av klädsel och att alla gäster ska stå i samma kö.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons