Annons

Så ska Växjö Lakers använda SHL-miljonerna

Växjö • Publicerad 20 januari 2018
Foto: Lena Gunnarsson

Från nästa hockeysäsong kommer lagen i SHL att få ett betydligt högre bidrag från SHL. Enligt Sportbladet kommer SHL-klubbarna att få runt 45 miljoner kronor årligen. Det är en rejäl ökning från dagens bidrag som ligger strax under 30 miljoner kronor.

Växjö Lakers är en av de klubbar som mår bäst ekonomiskt. Enligt vd:n och sportchefen Henrik Evertsson ska extrapengarna användas på många sätt.

Annons

– Det kommer att bli en liten höjning av spelarbudgeten, en liten förstärkning av den generella organisationen och mindre investeringar i projekt och möjligheter, säger han till Vxonews.

Henrik Evertsson
Henrik EvertssonFoto: Johan Christensen

I dag budgeterar ofta SHL-klubbarna med nollresultat under grundserien. Henrik Evertsson tror att extramiljonerna kommer att ge en trygghet även i grundserien. Han tror på ”hälsosammare organisationer runt om”.

Finns det risk att någon stoppar in allt i spelarbudgeten?

– Det kommer att finnas vissa riktlinjer kring det där att du inte ska stoppa in allt. Det har man från ligan ganska bra koll på.

Växjö Lakers har ett publiksnitt på 4 600 personer efter tre fjärdedelar av grundserien. Samtidigt är snittet inte avgörande för det ekonomiska utfallet.

– För 15 år sedan pratade alla bara publiksnitt. Du kunde läsa ut hur hela ekonomin såg ut. Det handlar om vilka 4 600 som kommer till arenan, säger Henrik Evertsson som inte tror på att sänka biljettpriserna.

”– De biljetter som vi har lättast att sälja är de dyraste. De som är svårast att sälja är de billigaste.”

Planerna på att ha ett lag på damsidan lever fortsatt i föreningen. Klubben tänker dock inte värva ihop något representationslag.

– Vi ska ha i gång tjejhockeyn från grunden, säger Henrik Evertsson.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons