Annons

Så stor är Migrationsverket skuld till Växjö

Publicerad 5 oktober 2016
Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild
Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild

Sveriges kommuner väntar på besked om ersättning för flyktingkostnader. Totalt uppgår ansökningarna till 20 miljarder kronor. Smålandsposten rapporterar att Växjö kommun vill ha 100 miljoner kronor, varav den största delen till nämnden för arbete och välfärd, från Migrationsverket.

– Det handlar om ersättning som vi ska få från Migrationsverket för våra kostnader för flyktinghanteringen. I vissa fall ligger utbetalningarna fler år efter. Nu har Växjö en god likviditet men det är klart att detta tär på förtroendet för staten. Det är tydligt att staten inte värnar kommunernas ekonomiska förutsättningar mer, det är respektlöst, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i Växjös integrations- och mångfaldsberedning, till Smålandsposten.

Migrationsverket meddelar att de är ledsna för att de ligger efter med betalningarna men att de gör vad de kan för att hantera det så fort som möjligt.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons