Annons

Så stora är de allsvenska lönebudgeterna

Publicerad 9 november 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

P4 Västmanland har frågat samtliga klubbar i hockeyallsvenskan om storleken på deras lönebudgetar. Tolv av 14 klubbar har svarat på enkäten.

Modo är den klubb som lägger mest pengar på sin trupp. De har en budget på tolv miljoner kronor. Högst upp på listan finns även Björklöven, Almtuna och Västerås som överlevde en ekonomisk kris i våras.

Annons

– Det är klart att med det klubben har gått ut med som lågbudget och att man ska hålla sig kvar och pratat i de termerna så blir jag överraskad när jag får se hur de ligger till i budgetligan, säger P4 Västmanlands hockeyexpert Tobias Bössfall.

Tingsryd ligger långt ner på listan med sin lönebudget på 5,5 miljoner kronor. Bara Pantern och BIK Karlskoga har mindre budget. Södertälje och AIK har inte velat svara.

Läs hela listan här.

LÄS MER

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons