Taifs femte raka hemmaseger

Publicerad 17 januari 2016

Tingsryds AIF kunde ta en planenlig seger i måndagens match mot Asplöven i Nelson Garden Arena. Matchen var i princip redan avgjord efter den första perioden som fick en chockstart i och med Eric Castonguays 1-0 redan efter 57 sekunder. Därefter kunde Hannes Johansson och Denny Kearny utöka ledningen i första perioden till både 2-0 och 3-0,

Efter det tredje målet byttes bortalagets målvakt Ronan Quemener ut och i Sveriges Radios liverapportering beskrevs hans reaktion som att han hade "den gamnackigaste gamnacken". I andra perioden utökade Taif ledningen genom Jonathan Johnsson till 4-0 och hemmalaget såg ut att gå mot en kross.

Asplöven höjde sig dock i sista perioden och gjorde två mål men det räckte inte till mer än slutresultatet 4-2. Det var Taifs femte raka trepoängare på hemmaplan men dessvärre tvingades Drew Paris bryta matchen efter en smäll på tummen. Det återstår att se om han missar fler matcher.

Tingsryd är återigen i tabelltoppen i Hockeyallsvenskan, dock med en match mer spelad än AIK som möter tabelljumbon Sundsvall under tisdagen.