Annons

Säkerhetsåtgärder i centrala Växjö

Växjö • Publicerad 7 maj 2018
Foto: Linda Lindbom, Växjö kommun

Hinder, belysning och ökad närvaro från vuxna ska öka säkerheten i centrala Växjö. Under måndagen presenterades flera satsningar och konkreta åtgärder för ett säkrare city.

– Vi tar nu ytterligare steg framåt mot ett tryggare Växjö. Vi ser konkreta förändringar som tillsammans kommer göra skillnad. Arbetet sker i samverkan mellan flera aktörer med ett gemensamt mål, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö, i ett pressmeddelande.

Bland annat har sex blomurnor placerats i korsningarna Storgatan/Liedbergsgatan och Storgatan/Kungsgatan för att försvåra acceleration. På flera platser i city ska även belysningen förbättras, däribland Museiparken och korsningen Sandgärdsgatan/Kungsgatan, där även kameraövervakning planeras. Arbetet med nattvandrare kommer dessutom att utvecklas i hela city.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons