Annons

Säkerhetschefen om läget i Växjö

Publicerad 10 april 2017
Foto: Daniel Johansson, Barometern
Foto: Daniel Johansson, Barometern

Efter attentatet i Stockholm i fredags har många frågor väckts både nationellt och lokalt. I Växjö säger kommunens säkerhetschef att arbetet mot våldsbejakande extremism ska intensifieras.

– Vi har flera parallella arbeten på gång mot våldsbejakande extremism. Vi har fördelat arbetet mellan förvaltningarna. Det här arbetet behöver nu påskyndas och intensifieras, säger säkerhetschefen Jan Ottosson på Växjö kommun till SVT Småland.

Annons

Nyligen har en lokal handlingsplan mot våldsbejakande extremism antagits i Växjö. Till Smålandsposten berättar Jan Ottosson att han tänker att kommunen ska ta kontakt med den lokala polisen och diskutera hur de ska hantera detta.

– Det finns ingen som helst hotbild mot Växjö men man vet ju heller aldrig och det gäller att hitta balansen för vartåt vi ska går, att hitta rätt. Det är ju också en sådan del som gör sig påmind väldigt mycket efter fredagens händelse. Någonstans blir det att det kryper närmare på något sätt. Vi måste sätta oss ner tillsammans med polisen och fundera lite och lyfta blicken, även i Växjö, säger Jan Ottosson till Smålandsposten.

Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons