Annons

Sam Hallam om förbundskaptensjobbet

Publicerad 30 januari 2018
Foto: Nadia Hagberg

Sam Hallam har gjort stor succé under sina år i Växjö Lakers. Han leder nu Sveriges och kanske Europas bästa lag, om KHL inte är inräknat. Många röster har höjts för att Sam Hallam ska bli en framtida förbundskapten i Sverige. Både experter, journalister och supportrar har önskat Hallam i Tre Kronors bås. Men tränaren själv verkar inte vara så sugen på att bli förbundskapten

– Jag tycker förbundskaptensjobbet är jäkligt viktigt, men samtidigt är det ett jobb där du jobbar några få veckor med ett lag på isen och i matcher. Det är också en väldigt skör tråd mellan succé och fiasko. Grönborg och gänget som åker till OS, du kommer in kvartsfinal som avgörs på en match och du ställs mot ett lurigt Tjeckien, ett tokdefensivt Schweiz eller vilt slitande Finland. Det kan gå hur som helst och så är du antingen geni eller idiot efter 60 minuter hockey. Det är något som inte lockar. Men det är nu. Det kan ju ändras kanske..., säger han till Kvällsposten.

Annons

Läs en lång intervju med Sam Hallam om framgångarna, kritiken mot Växjö Lakers och trippeln som laget kan vinna här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons