Annons
Nöje

Sångaren gör Växjö-debut

Numera Växjöbon Marino Valle är välkänd som storbands- och bluessångare i Sverige. På lördag spelar han på Kafé de luxe med sin nya konstellation, Marino Valle Band.
– Det är en sättning väldigt rutinerade musiker, flera har exempelvis tidigare spelat med legender som Peps Persson och Sven Zetterberg.
Publicerad 5 januari 2018
Foto: Pressbild

Västeråsfödde Marino Valle har tidigare sjungit i grupper som exempelvis Big Band Splash, Gugge Hedrenius Big Blues Band och The Soulmates. Genom åren har det blivit mycket storband men hans hjärta bultar också starkt för klassisk bluesmusik, något som får uttryck i nybildade Marino Valle Band.

– Vi kör både gammal hederlig Rhytm & Blues och Southern Soul. Både jag och övriga bandet älskar såväl blues som soul, och varför ska man nöja sig med det ena när man kan få båda?

Annons

Marino Valle Band består förutom av Marino själv av gitarristen Henrik Pilquist, pianisten Matti Ollikainen, basisten Mikael Fahleryd och trummisen Jim Ingvarsson. Samtliga är erfarna musiker på hög nivå.

– De har bland annat spelat med legender som Peps Persson och Sven Zetterberg.

Premiärspelningen var i Varberg i somras och på lördag väntar Växjö, som numera är Marinos hemstad.

– Ja, min fru kommer ursprungligen från Moheda och efter att bott i Stockholm ett tag bestämde vi oss att flytta till Växjö sommaren 2016.

Marino Valle Band kickar igång bluessäsongen på Kafé de Luxe, och för gruppen väntar sedan ett fortsatt spännande 2018.

– Framåt våren kommer vi köra en turné uppåt landet med spelningar i Härnösand, Gävle, Örnsköldsvik och Stockholm. Vi har även en spelning i Malmö på gång.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons