Annons
Växjö

Sångaren vill få Växjö city att gunga

I musikkretsarna är han känd som sångare i metalbandet Demotional, men Nils-Petter Nilsson har också en gedigen näringslivskarriär, bland annat som HR-chef på Family House. Nu laddar han inför sitt nya uppdrag, som VD för Växjö Citysamverkan.
– Jag är otroligt sugen på det här jobbet!
Växjö • Publicerad 19 maj 2018
Foto: Nadia Hagberg

Magazinet träffar Nils-Petter på en av Växjös uteserveringar en strålande försommarkväll. Trädknopparna har precis slagit ut, folk flanerar glatt omkring på Storgatan och Växjö city visar upp sin vackraste sida. Men det är inte enbart vädret och det sommargrönskande Växjö som gör Nils-Petter glad. Han är nyligen hemkommen från två spelningar i Ryssland med metalbandet Demotional, där han är sångare. Mötet med den ryska publiken beskriver han som hämningslös och härligt galen. Stämningen på konserterna är kaotisk och vibrerar av energi.

– Just musiken har alltid varit mitt sätt att ladda med ny energi!

Annons

Energin som Nils-Petter fått genom musiken har han använt i yrkeslivet, bland annat som HR-chef på butikskedjan Family House.

– Där fick jag vara med om en fantastisk expansion. Det som började med en handfull butiker i Småland växte på några få år till att omfatta 24-25 butiker runt om i landet. Det var väldigt lärorikt att vara med på den resan och uppleva alla utmaningar som det innebär att driva en butik.

Efter en kortare sejour på Diö-företaget Invacare väntar nu nästa utmaning. Den första juni tillträder Nils-Petter som VD för Växjö Citysamverkan. Det är ett uppdrag som han haft i tankarna en längre tid. Och när han i vintras såg att tjänsten utlystes så tvekade han inte.

– Jag kände, det jobbet ska jag ha!

Vad i uppdraget är det som lockar?

– Jag tror att jag kommer trivas i rollen som centrumutvecklare. Det är ett brett uppdrag med gott om utrymme att göra olika typer av saker. Sedan lockar förstås även VD-rollen. Det är en ny, spännande utmaning för mig!

Vad har du fått för respons från omgivningen? Blev de förvånade över ditt nya jobb?

– Nja, inte direkt. Snarare var reaktionen, det kunde vi ge oss tusan på! De vet att jag är en glad och sprallig kille som gillar ett sådant jobb.

Växjö Citysamverkan har cirka 160 medlemmar bestående av butiker, restauranger, serviceföretag och fastighetsägare samt Växjö kommun. Samarbetet har inte alltid varit friktionsfritt då åsikterna om Växjö centrum är många.

– Det är bra att folk har åsikter och alla har egentligen samma mål, att skapa en attraktiv centrumkärna. Mitt uppdrag är att få alla att dra åt samma håll och knyta ihop alla trådar.

Annons

Vad är ett attraktivt city för dig?

– Framför allt ska en viss känsla som ska infinna sig. Det ska vara hemtrevligt och inbjudande. Sedan ska det gärna hända saker också, satsningar som gör folk nyfikna. Ofta är det många bäckar små som skapar en större helhet.

Nils-Petter betonar särskilt citys funktion som mötesplats.

– Det är särskilt tydligt en sådan här eftermiddag och kväll, när folk sitter och umgås med varandra på uteserveringarna. Då inser man verkligen vilken underbar miljö Växjö city är och vilken unik mix som finns här. Shopping men också fantastiska mötesplatser!

Fram tills att Nils-Petter tillträder tjänsten den första juni handlar det mycket om att plugga in och uppdatera sig om de projekt som pågår eller planeras i Växjö city. Han ska även sätta sig in i de grundläggande organisationsstrukturerna. Det blir också en del extra kvällspromenader på Växjös gator.

– Ja, med det här uppdraget i tankarna så ser jag delvis Växjö med lite nya ögon. Ibland har man ju en tendens att bli hemmablind, men jag konstaterar verkligen att Växjö är en vacker stad att känna stolthet över!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons