Annons

Säsongen igång för Vipers

Publicerad 3 augusti 2016
Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson

Ett ungt och hungrigt Växjö Vipers börjar trappa upp inför första träningsmatchen mot Kalmarsund om en vecka. Tränare Niklas Nordén meddelar att alla fanns med på onsdagens träning utom nyförvärvet från Visby, Eddie Granberg, som ansluter senare.

När det gäller skadeläget har förra säsongens poängkung André Andersson fortfarande lång väg tillbaka efter knäskadan i vårens slutspel. Nordén vågar inte räkna med någon comeback före jul.

Annons

– Men vi hoppas att han kan spela tills dess, säger han.

En annan med knäbekymmer är den lovande centern Victor Hansson. Skåningen, född 1997, har kallats Sveriges bäste i sin årskull av tränare Nordén. Imorgon ska han genomgå tester för att avgöra om hans korsband håller för match.

– Men planen är att han spelar om en vecka, säger Nordén, och tillägger att det i övrigt inte finns några skador att rapportera om, förutom "smågrejer".

Under onsdagens träning låg mycket fokus på fart, såväl på bollen som på benen. En som gillar Vipers spelidé är backen Magnus Jansson, de senaste säsongerna i Granlo.

– Jag tycker att den offensiva biten är en viktig del av mitt spel. Det finns mer utrymme för det här än vad det fanns i Granlo förra säsongen.

Granlo hade stora problem och åkte så småningom ur SSL i våras. Magnus stämmer in i beskrivningen att han kommer från ett degraderat lag till ett lag på uppgång.

– Förutsättningarna är bättre om man kollar på hallen och runt omkring föreningen. Det är många snäpp upp här. Möjligheterna till träning är mycket större, säger han.

Jonatan Andersson

Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson
Foto: Jonatan Andersson
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons