Säsongen slut för Växjö Lakers

Publicerad 27 mars 2017

Växjö Lakers säsong är över. Malmö Redhawks vann måndagens match på hemmaplan och avancerar därmed till semifinal i slutspelet. Malmö var starkast hela matchen igenom och vann framför allt den fysiska kampen i kvartsfinalserien.

Förre Lakersspelaren Noah Welch gjorde matchens första mål efter 16.34. I andra perioden kvitterade Olli Palola med sitt första slutspelsmål i powerplay.

Malmö skulle dock återta ledningen efter 48.49 och åter var det en tidigare guldhjälte från Växjö Lakers som gjorde målet. Rhett Rakhshani satte 2–1 och gjorde därmed sitt femte mål i slutspelet.

Växjö Lakers försökte skapa tryck för en kvittering, men lyckades inte speciellt bra. Med två och en halv minut kvar plockade Sam Hallam ut målvakten. Det skapade ett tryck mot Oscar Alsenfelt i Malmömålet, men han och laget höll undan.

Det här är första gången som Växjö Lakers åker ut i en kvartsfinal i ett slutspel. Att man gör det efter att ha vunnit grundserien för första gången är förstås en stor missräkning.