Annons

Växjö Lakers fixade en avgörande match

Publicerad 11 april 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Växjö Lakers vägrar ge sig i slutspelet. Tuomas Kiiskinen kvitterade till 3–3 efter 19.59 av tredje perioden. Efter 16.10 blev Linus Fröberg stor hjälte i sudden death. Nu väntar en sjunde och avgörande match på onsdag i Skellefteå.

Hemmalaget skapade mest i första perioden, men det var Tim Heed som spräckte nollan för Skellefteå efter 18.31. I andra fortsatte Växjö Lakers att skapa chanser, men gästernas målvakt Markus Svensson höll tätt. I stället kom 0–2 genom Mattias Ritola som fick en dubbelchans framför Stefan Steen. Robert Rosén reducerade till 1–2 med sitt mål i powerplay, men John Norman gav gästerna ännu en tvåmålsledning innan perioden var över.

Annons

– Vi ska bara fortsätta som vi gjort, vi vinner närkamper och tar mycket puckar mot mål och det kommer att betala av sig i tredje perioden, sade tränaren Sam Hallam till C More inför tredje.

Växjö Lakers skapade gott om chanser även i tredje – och reduceringen kom. Eric Martinsson satte 2–3 i powerplay efter 12.32 och skapade spänning i matchavslutningen. Med dryga tio sekunder kvar fick Växjö Lakers en tekning i anfallszon. Skellefteå vann den, men Richard Gynge fick tag på pucken och slängde in den på mål. Markus Svensson släppte retur och den kunde Tuomas Kiiskinen stöta in på volley. Tid på klockan: 19.59.

I förlängningen skapade Växjö Lakers ett par riktigt vassa chanser. Avgörandet kom efter 16.10. Linus Fröberg drog till och blev hjälte.

– Det var skönt. Jag såg att jag höll på att få en lucka när Leino höll i pucken. Det var bara att göra sig redo, sade Linus Fröberg till C More direkt efter matchen.

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons