Annons

Säsongens sämsta match – i rätt läge

Publicerad 18 februari 2016

Tingsryd är på väg att göra det omöjliga – att spela en hel hockeysäsong utan en enda svacka. Men onsdagens 0–3-förlust mot Timrå var säsongens sämsta match, enligt tränaren Magnus Sundquist. Jag tror att den kom i precis rätt ögonblick.

Tingsryd behöver vinna en match till för att säkra den hockeyallsvenska finalen mot AIK. Troligen behöver man inte ens ta fler poäng. Jagande Oskarshamn får nämligen inte förlora en enda av sina återstående fem matcher för att kunna gå ifatt. Årets sämsta match kostar alltså inte speciellt mycket.

Annons

Magnus Sundquist berättar att han röt till ordentligt efter första perioden i Timrå isstadion, men för en gångs skull lyckades inte Taif få i gång lagmaskinen. Efter förlusten väntade en tolv timmar lång bussresa hem till Tingsryd. Alla som åkt buss en hel natt vet att man inte sover speciellt bra. Och inte blir det lättare att slockna om man är besviken efter säsongens sämsta match.

I dag skulle Taifspelarna ha varit helt lediga, men laget samlas ändå under eftermiddagen. Det blir inget ispass utan i stället lite bollspel vid sidan för att ”få upp smilen” igen enligt Magnus Sundquist.

Taif har levererat ett par dåliga matcher tidigare denna säsong. De har nästan alltid följts av toppinsatser. Chanserna för att det händer ännu en gång minskar inte av att laget nu fått gott om tid att reflektera över den dåliga insatsen. Lyckas Taif studsa tillbaka igen är man ännu närmare det omöjliga – en säsong utan svackor.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons