Annons

Satsar 25 miljoner - på nytt startup

Publicerad 23 maj 2017
Foto: LENNART ERNSTSSON, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: LENNART ERNSTSSON, SMÅLANDSPOSTEN

Mathias Axlén, född och uppvuxen i Växjö, har under de senaste 20 åren grund flera olika techbolag. Nu är han tillbaka med en ny storsatsning, startup-bolaget Shopit, som han satsar 25 miljoner kronor ur egen ficka på. Shopit beskrivs som en sökmotor för hela världens detaljhandel och är en utmanare till Pricerunner, skriver Breakit.

– Vi har helautomatiserat det som Pricerunner lägger väldigt mycket manuellt arbete på. Det började med att jag köpte ett nytt hus. Då behöver man en massa prylar. Möbler, verktyg, byggmaterial. Jag gick ut på nätet för att leta efter allt och insåg hur mycket tid man lägger på att hitta rätt saker. Man får hoppa runt mellan jättemånga olika sajter, säger han till Breakit.

Shopit har samlat över 50 000 produktkategorier, betydligt fler än konkurrenterna enligt Mathias Axlén. En betaverssion av sökmotorn kommer att lanseras i Sverige under eller strax efter sommaren.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons