Annons

SD bjuder in Birro till Palladium

Publicerad 18 april 2016
Foto: RICKARD L. ERIKSSON/LIBRIS
Foto: RICKARD L. ERIKSSON/LIBRIS

På söndag ska Marcus Birro hålla föredrag i Palladium. Föredraget ska handla om hur nya medier håller på att konkurrera ut de mer etablerade.

De som arrangerar för föreläsningen är Sverigedemokraterna Växjö-Tingsryd och detta har skapat en del protester på olika sociala medier och medlemmar i föreningen Palladium hotar med avhopp.

Annons

Berne Persson är ordförande i föreningen och han ser inga problem med att låta Sverigedemokraterna hyra in sig i lokalen.

– Styrelsen är enig om detta. Sverigedemokraterna är ju representerade i Växjö kommunfullmäktige och en del av vårt demokratiska samhälle, därför ser vi inte att vi kan hindra dem att boka en lokal, säger Berne Persson och fortsätter:

– Jag hyser inga som helst sympatier för det partiet och där talar jag nog för en enig styrelse men vi måste bortse från detta när vi tar det beslutet. Så är det.

Vad tror du hade hänt om ni hade tackat nej?

– Det är svårt att förutsätta, vi har inte gjort den bedömningen.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons