Annons

SD-ordförande avgår efter ofredande

Växjö • Publicerad 7 mars 2018
Foto: Daniel Svensson

Under tisdagen blev det känt att en Sverigedemokrat polisanmält en partikollega för ofredande i Växjö. Den ofredade kvinnan var Kerstin Ljungkvist, ordförande för SD Kronoberg, som nu väljer att avgå från sin post.

– Den som sätter sig som ordförande för SD Kronoberg är en självmordskandidat, säger hon till Smålandsposten.

Annons

Hon ska ha blivit upptryckt mot en vägg och ofredad av en kollega på ett distriktsstyrelsemöte. Det var efter att händelsen blev känd via media som Kerstin Ljungkvist bestämde sig.

– Efter att anmälan kom ut i tidningen blev jag uppringd av en ordförande i en av våra kommunföreningar som ifrågasatte varför jag hade gjort en polisanmälan. Jag borde ha hållit tyst och tagit det internt tyckte hen. Jag fick höra att jag ljög och hittade på allt, säger hon till Smålandsposten.

Polisen har inlett en förundersökning och den misstänkte partikollegan har anmälts till Sverigedemokraternas medlemsutskott, som upprättat ett ärende om uteslutning från partiet.

MISSA INGET I VÄXJÖ! FLER NYHETER FINNS HÄR.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons