Annons

SD-politiker jämförde Rosengren med tyrann

Publicerad 10 maj 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

SD-politikern Ellen Franzén är ledamot i kultur- och fritidsnämnden och ersättare i nämnden för arbete och välfärd, samma nämnd som Oliver Rosengren (M) är ordförande i.

Ellen Franzén har publicerat en bild på Facebook som visade Oliver Rosengren (M), jämförs med den tyranniske King Joffrey i tv-serien Game of Thrones.

Annons

I tv-serien gestaltas King Joffrey som en ung och blond snygging som också är ett riktigt as då han även är tyrannisk, sadistisk och feg.

– Jag står för de här sakerna och för att jag gjorde det här och att jag tycker att det finns likheter mellan dem. Jag tycker att Oliver har en kaxig roll i stället för en ödmjuk roll som jag tycker att han borde ha, säger Ellen Franzén till Smålandsposten.

Ellen Franzén beskriver Oliver Rosengrens ledarstil som "rule by fear", något som hon sedan tog tillbaka. Hon ångrade sig och tycke inte längre att Oliver var ett as men att det finns "spår av likheter".

Oliver Rosengren bemöter Ellen Franzéns bild med ro. I ett sms till Smålandsposten skriver han:

"Jag ser inte Game of Thrones. Enligt Wikipedia är karaktären stilig, så jag får väl tacka Ellen för komplimangen. Den här typen av karikatyrer gör säkert succé bland Sverigedemokraternas nättroll."

Här kan du se bilden som Ellen Franzén lade upp.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons