Sea Bream på Linas grill
Lina har jobbat inom telekombranschen sedan studenten, i sina föräldrars dåvarande företag. År 2004 blev hon headhuntad till Telekonsult där hon blev erbjuden att starta upp mobilverksamheten då företaget, vid det tillfället, endast jobbade med fast telefoni.
Det blev en lyckad satsning med spännande arbetsuppgifter och hon blev kvar och arbetar idag med fast och mobil telefoni i vår region. Hon har ett stort matintresse och har länge bloggat och bjudit läsarna på spännande recept.
Efter sitt deltagande i Sveriges Mästerkock 2012 tog hon steget och startade eget, ”Linas Kök”, och vid sidan om sitt jobb på Telekonsult hyr hon ut sig som kock till privata fester och företag. Som person är hon bestämd men rättvis, social, driven, spontan och envis när det gäller. Hon har öga för inredning och älskar att dona i sitt egna hem. Många av möblerna har hon själv renoverat för att få dem att passa in och ge en rustik känsla, en mysig och ombonad blandning av nytt och gammalt.
Frihet och njutning får hon då hon åker motorcykel med sin man både i Sverige och utomlands. Favoritresmålet är USA dit kommande resa går och som såklart kommer att upplevas på hoj, vilket de längtar till. Andra fritidsintressen är att softa till bra filmer och serier eller umgås med vänner. Hon lyssnar gärna på melodiös hårdrock och har varit på Sweden Rock varje år sedan 2010 men gillar även musik mixad av dj:n Armin van Buuren.
Lina grillar helst hel fisk men det blir ofta kött då närheten till havet inte ger de där fina färska fiskarna. Då är fiskbilen bra så därför kommer hon nu att bjuda på Sea Bream, en vit medelhavsfisk (köpt från fiskbilen), potatis och tomatblandning med brynt smör och sparris.
Grillad Sea Bream
Antal Sea Bream beroende på hur många ni är som ska äta, citron och dill. Värm upp grillen till 200 grader om du har termometer på grillen. Lägg två skivor citron och lite dill inuti fisken och pensla på lite olivolja. Lägg fisken på ett fiskgaller och grilla fisken runtom i 200 grader cirka 15 minuter. Låt vila 5 minuter innan servering.
Potatis och tomatblandning
Delikatesspotatis, cocktailtomater på kvist, schalottenlökar, solo vitlök, olivolja, smör, salt och dill. Sätt ugnen på 200 grader. Dela potatisen och koka den klar i saltat vatten. Dela löken, vitlöken och tomaterna och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja.
Stek grönsakerna i ugn cirka 15 minuter. Rör om då och då. När potatisen är klar tillsätter du dem med grönsakerna och stek i ugn ytterligare 5 minuter och tillsätt en klick smör. Garnera med hackad dill.
Tillbehör
Smält smör i en kastrull och låt brynas. Grilla sparrisen.
Dryck
Lina är en öltjej och gillar Amerikansk blaskig öl, typ Budweiser och Miller. Dricker hon vin blir det helst ett torrt vitt vin.
Alina Carlsson