Segersagan fortsätter för Växjö DFF

Publicerad 31 mars 2016
Anna Anvegård, tvåfaldig målskytt i kvällens match. Foto: Lena Gunnarsson

Växjö DFF mötte Kristianstads DFF hemma i tipshallen. Det blev den tionde raka segern för Växjö DFF då de vunnit under hela försäsongen.

– En riktigt stark insats över 90 minuter, där vi är spelförande och skapar mycket målchanser i det egna spelet. Vi visar att vi orkar spela vårt spel även med allsvenskt motstånd, säger tränare Pierre Persson.

Efter tio minuter in i matchen gjorde 18-åriga forwarden Anna Anvegård mål.

Nollan varade i knappt 13 minuter då Kristianstad sköt in bollen i mål.

I början av andra halvlek fixade ännu en av DFF:s forwards Ritah Kivumbi ett mål och det stod 2-1 till hemmalaget. Men det varade inte länge då Kristianstad kvitterade till 2-2 efter knappt en minut.

Strax där efter var Anna Anvegård framme igen och fixade ännu ett mål till Växjö.

Tre minuter innan avblås var Sofia Johansson på tårna och sköt Växjö DFF till vinst.

Växjö DFF gjorde en riktigt bra match mot det allsvenska motståndet.