Annons

Seniorboende kan bli boende för nyanlända

Publicerad 4 juli 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Under 2017 ska Växjö ta emot 197 nyanlända enligt lag. De flesta har redan placerats ut, men kommunen letar nu efter boende till ett 60-tal personer.

För att få tag i boenden vill kommunen använda sig av exempelvis seniorlägenheter och korttidsboenden. Bland annat sju lägenheter på korttidsboendet Ingelshov i Ingelstad och sex lägenheter i E-huset på Kvarngården.

Annons

– Det är i grunden ett seniorboende men det står lägenheter tomma. Och har vi fått uppdraget från kommunledningen så är det klart att vi måste tala om vilka tomma lägenheter vi har, säger Kjell Magnusson, ställföreträdande chef för omsorgsförvaltningen, till Smålandsposten.

Enligt Per Sandberg, chef för förvaltningen arbete och välfärd, kommer också flera av de lägenheter kommunen sagt upp från Migrationsverket att lösa bostadsbristen. Läs mer om det.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons