Sent misstag sänkte Öster

Växjö • Publicerad 22 maj 2018

Med bara minuter kvar av Östers hemmamatch mot GAIS skulle hemmamålvakten Robin Malmkvist plocka ner en frispark från Andreas Östling. Men han lyckades inte greppa bollen som i stället studsade in i hemmamålet. Misstagen betydde 1–2 och tappade poäng för Öster i superettan. I slutminuterna gjorde Calle Wede också 1–3 för GAIS.

Öster inledde matchen mycket svagt och gästerna tog tidigt ledningen. Jesper Westermark gjorde målet. Öster jobbade sig in i matchen och i andra halvlek fick Admir Bajrovic en frispark på offensiv planhalva. GAIS-målvakten Alexander Nadj lyckades inte hålla bollen och David Johannesson höll sig framme på returen.

Matchen såg ut att sluta 1–1, men GAIS fick med sig samtliga poäng efter Malmkvists sena misstag. Öster har haft mycket svårt hemma på Myresjöhus Arena under säsongsupptakten.