Annons

Seriepremiär för Wexiö Brewers

På söndag spelar nybildade hockeylaget Wexiö Brewers sin premiärmatch. Laget som består av hockeyveteraner och glada amatörer ställer upp i rekreationshockeyligan RSHL mot Tingsryds Eagles och tre Blekingelag.
– Den självklara målsättningen är att vinna serien, säger lagstrategen Christoffer Mattisson.
Publicerad 14 oktober 2017
Foto: David Färdigh

Supporterföreningen Lakers Lakejer har sedan flera år tillbaka spelat korphockey med laget Lakej Hockey. Nu tar gänget ett nytt steg när de med den nybildade föreningen Wexiö Brewers ställer upp i RSHL, Rec Syd Hockey League, en rekreationshockeyliga sanktionerad av Riksidrottsförbundet, Svenska Ishockeyförbundet och Smålands Ishockeyförbund.

– Rekreationshockey är en nivå mellan elit- och korphockey. Det är en megastor företeelse i USA.

Annons

Spelarna i Wexiö Brewers består av glada amatörer, hockeyfantaster med begränsad rinkvana och hockeyveteraner som avslutat elitkarriären men som inte vill lägga skridskorna på hyllan.

– Kvalitén är väldigt varierad. Vår stora fixstjärna är backen Filip Nilsson som en gång i tiden överträffade nuvarande NHL-stjärnan Erik Karlsson i poängligan när de spelade juniorhockey.

Sammanlagt är det ett 50-tal som tränar med Wexiö Brewers varav 30 ingår i själva laget. Åldersfördelningen är bred.

– Anders Nilsson är äldst med sina 67 år. Han är världens tuffaste gubbe!

Foto: David Färdigh

Wexiö Brewers spelar i den högsta serien inom RSHL och kommer möta Jämshög Saints, Mörrum Veteraner, Sölvesborgs Stingers, Örlogsstadens Admirals samt kronobergsrivalen Tingsryds Eagles. Just Eagles står för motståndet i premiärmatchen på söndag eftermiddag i Växjö Ishall.

– Vi går för seger. Målsättningen är självklar, vi ska vinna hela serien!

Vad kan publiken förvänta sig?

– Vi kommer bjuda på allt utom slagsmål. Det blir framför allt mycket finlir och snygga mål!

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons