Seriesegrarna förlorade sista matchen

Publicerad 9 mars 2017

Under torsdagskvällen var det dags för Lakers sista match i grundserien och det var Malmö Redhawks som stod för motståndet hemma i Vida Arena.

Efter cirka 40 sekunder gjorde Malmös Nichlas Hardt matchens första mål. Pontus Netterberg kvitterade till 1-1 men Fredrik Händemark tog tillbaka Redhawks ledning.

Efter pausvilan gjorde Erik Josefsson 2-2 men Malmös Erik Forsell och Lars Bryggman tog tillbaka ledningen till 4-2. Innan andra tog slut satte Olli Palola 4-3.

Malmös Andreas Thuresson inledde tredje perioden med att göra 5-3. Olli Palola gjorde sitt andra och matchens sista mål i 48:e minuter.

Trots att Växjö förlorade med 5-4 har de redan säkrats sin serieseger och kommer därför ha hemmafördel i slutspelet. På grund av förlusten lyckas Lakers inte heller spräcka drömgränsen på 100 poäng utan stannar på 99.