Annons

Erbjuder bostad mot sex

Publicerad 27 juli 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Flera bostadssökande kvinnor har erbjudits boende i utbyte mot sexuella tjänster, uppger Smålandsposten. En av de drabbade är Josefin Nilsson, som kommit i kontakt med hyresvärdarna via sociala medier.

– Det är några som sagt att jag kan få bostad om jag adopterar bort barnen eller rakt av frågat om jag kan prostituera mig, säger hon till Smålandsposten.

Annons

I ett meddelande till Josefin skriver en person bland annat att "hyran är alltid avsugning", och hon säger att även hennes vänner har utsatts för förfrågningarna, om än inte lika grovt. Först vid det senaste tillfället har Josefin valt att polisanmäla.

– Jag tror det är väldigt många som håller tyst om vad som hänt, jag vet ju att jag själv gjorde det till en början, säger Josefin till Smålandsposten.

Jonatan Andersson

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons