Annons

Sexbrott på vårdcentral i Växjö

Publicerad 4 september 2017
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

När en kvinna i somras skulle gå på toaletten i samband med ett besök på en vårdcentral i Växjö trängde sig en okänd manlig patient in på toan och visade könet. När hon sedan började skrika högt gick han ut i väntrummet och satte sig igen. Men när hon gick till receptionen och berättade vad som hade hänt fick hon ingen hjälp.

– De borde ha ringt polisen på en gång när jag berättade i receptionen vad som hänt. Han satt ju kvar i väntrummet. Polisen hade kunnat vara på plats snabbt och gripa honom, säger hon till Smålandsposten.

Annons

”Om våra medarbetare uppmärksammar brott i våra lokaler kan vi absolut polisanmäla, men i det ärende som du skriver om har våra medarbetare inte sett något som föranleder dem att göra en anmälan”, skriver Lena Andersson Nazzal, Region Kronobergs chef för primärvården, i ett mejl till Smålandsposten.

Kvinnan har polisanmält mannens beteende på toaletten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons