Annons

Sexofredade personal i Växjö

Växjö • Publicerad 2 maj 2018
Foto: Lars-Göran Rydqvist

En 30-årig man har dömts till skyddstillsyn och ska genomgå lämplig behandling för sexuellt ofredande vid två tillfällen, åverkan och våld mot tjänsteman. I mitten av januari förra året togs han in till den psykiatriska intensivvårdsavdelningen (Piva) i Växjö efter att ha bråkat med en sjuksköterska, som kontaktade polisen.

Under tiden på Piva blev mannen stökig mot personal och andra patienter. När han blev tillsagd av en sjuksköterska började han ta henne på bröstet. När det senare beslutades att mannen skulle bältas började han plötsligt onanera framför en annan i personalen.

Annons

30-åringen ska också ha slagit sönder en vattenblandare på avdelningen. Dessutom ska han ha slagit en man i personalen med ett knytnävsslag i ansiktet. Mannen blev tillsagd för att han sjöng för högt och har i rätten uppgett att han då kände sig hotad och slog personal i ansiktet.

Mannen åtalades också för förgripelse mot tjänsteman efter att ha spottat en vårdare i ansiktet. Det saknas dock stödbevisning, vilket gör att mannen frias från den anklagelsen. 30-åringen är sedan tidigare dömd för bland annat försök till våldtäkt, förargelseväckande beteende och fyra fall av sexuella ofredande.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons