Annons

Ingen tror på Växjö Lakers och Taif

Publicerad 9 mars 2016
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten
Foto: Filip Sjöfors, Smålandsposten

Växjö Lakers får chansen att försvara sitt SM-guld i årets slutspel. Men enligt de 56 SHL-spelare som deltagit i C Mores spelarenkät har man ingen chans. Bara fyra lag namngavs som guldlag och 63 procent tror att Skellefteå åter får lyfta bucklan. Övriga som ses med chans av ett fåtal spelare är Linköping (18 procent), Frölunda (16 procent) och Luleå (3 procent).

Fyra spelare i varje lag har anonymt fått svara på frågorna. De har också fått lista slutspelets bästa spelare och i den listan toppas av Djurgårdens Patrick Thoresen före Skellefteås Patrik Zackrisson. Ingen spelare i Växjö Lakers platsar på topp fem.

Annons

Däremot finns Cristopher Nihlstorp med som fyra på listan över de bästa målvakterna i slutspelet. Han fick sju procent av rösterna. Varannan, 50 procent, tycker att Skellefteås Markus Svensson är den bästa målvakten.

En fjärdeplats blir det även för Sam Hallam i listan över slutspelets bästa tränare. Han får stöd av nio procent av spelarna och hamnar bakom Hans Wallsson, Dan Tangnes och Roger Rönnberg. Växjö Lakers fans hamnar också på tredje plats i listan över SHL:s bästa fans med sju procent av rösterna. Djurgården vinner överlägset med 77 procent av rösterna.

SHL-spelarna har också fått tippa hur det går i SHL-kvalet. Sju av tio tror att Modo och Karlskrona försvarar sina platser i matcherna mot de bästa lagen från hockeyallsvenskan. Bland de som tror att ett hockeyallsvenskt lag avancerar finns det ingen som tror på Tingsryds AIF.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons