Annons

Sista pusselbiten för Evertsson

Publicerad 21 juni 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Ett helt nytt målvaktspar. En tydlig föryngring bland backar. Och nya nyckelspelare i det defensiva blocket bland forwards. Växjö Lakers bygger om ordentligt till kommande säsong. Sportchefen Henrik Evertsson har dock fått pusselbitarna på plats tidigt under försommaren och letar nu bara efter en eller två spelare till.

– Vi får se vad som finns på marknaden. Vi har väl sagt att det inte finns ett tak för vad en trupp ska innehålla eller ens en botten. Vi får se, säger Henrik Evertsson.

Annons

Växjö Lakers träffade Simon Hjalmarsson som i stället valde Frölunda. Nu lär det i stället bli en importspelare som stänger sommarens silly season. Men det kan fortfarande dröja ett par veckor.

– Realistiskt sett kommer inte en ny våg av spelare förrän i juli. Och förmodligen kan det inte beskrivas som en våg. Det brukar vara tre-fem spelare.

Du har 42 miljoner kronor i budget. Kommer du använda allt direkt?

– Det är svårt att säga. Jag vill nog alltid ha ett visst utrymme även om det känns dunderbra med truppen man ställer upp i augusti. Vi kan väl hoppas att vi når dit att vi har ett litet utrymme, men det finns inget egenvärde. Det är inte så att jag blockar några pengar.

Förra veckan berättade Vxonews att Eric Martinsson nobbar NHL-bud för att i stället utvecklas i Växjö Lakers ytterligare en säsong. Samma val har även Calle Rosén gjort. KHL-lag har visat intresse för Robert Rosén, men ännu har ingen saudisk prins eller någon annan ringt för att lösa honom från kontraktet.

– Jag har aldrig inte räknat med Robban, säger Henrik Evertsson.

Joacim Eriksson och Viktor Andrén är Växjö Lakers nya duo mellan stolparna. De kommer att jobba med Andreas Andersson som går in på sitt andra år som målvaktstränare. Han skrev ett treårskontrakt med klubben inför förra säsongen.

– En bra mix som det känns, säger Henrik Evertsson som sitt unga målvaktspar.

Även på backsidan sker en tydlig föryngring. Snittåldern sjunker från över 27 år till under 26 år. 38-årige Cory Murphy höjer också snittet ordentligt bland de sju backar som nu har kontrakt. Backsidan är ung, men samtidigt finns det också en hel del SHL-matcher på spelarnas cv redan nu.

– Det är klart att med lite yngre killar finns det alltid en dröm om att det kan bli ännu bättre. Men egentligen är det inget som är med i beräkningen. Sen hoppas vi förstås alltid att någon blir bättre. Jag hoppas att Murphy gör sin bästa säsong någonsin fast han har den ålder han har. Vi står inte och faller med att de måste slå personliga rekord.

Annons

Den åttonde backplatsen går till någon junior?

– Vi har väl en ganska bra bild av vem som kommer att få den, men vi får se när vi spikar det. Eftersom det är en åttonde plats är det en definitiv plats.

På forwardssidan splittras fjolårets succékedja med Richard Gynge, Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen. De utgjorde tillsammans en riktigt tydlig förstakedja och det är ovanligt i Växjö Lakers.

– Vi har aldrig haft en ambition att ha den typen av förstakedja som vi fick förra året, säger Henrik Evertsson som förstås inte tackar nej till det om kemin funkar hos de offensiva stjärnorna.

– Jag tittar inte på en kedja på det viset. Jag vill ha ihop hela forwardsbesättningen. Jag vill ha mitt offensiva block och mitt defensiva block.

Nyförvärv i det offensiva blocket är främst Olli Palola och Dennis Everberg. Den sistnämnde lär också bli en nyttig spelare defensivt.

– Han har en väldig kvalitet i boxplayspelet om inte det gått förlorat i Nordamerika. Där var han väldigt stark i Rögle sista året.

Bland forwardsvärvningarna finns också ett par spelare som har större krav på sig att utvecklas för att bli stabila SHL-spelare. Det handlar om Adam Brodecki, Pontus Netterberg och Sam Marklund.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons