Annons

Sjätte raka semifinalen för Lundh

Publicerad 31 mars 2016
Foto: Johan Christensen
Foto: Johan Christensen

Sex vårar i rad har Patrik Lundh spelat slutspel. Växjötruppens mest meriterade SHL-spelare är också en garant för att gå minst till semifinal. Det har han lyckats med under fyra år med Färjestad – och två med Växjö Lakers.

– Det känns som att det kittlar i kroppen när det blir slutspel. Man kommer in i sin lilla bubbla och känner sig lite annorlunda, men jag börjar bli mer lugn utanför. I de första slutspelen var man väldigt stressad utanför isen också, men nu känns det som att man kan lägga energin på rätt ställe.

Annons

Just energi är precis vad Patrik Lundh och hans kedjekompisar Alexander Johansson och Erik Josefsson ska bidra med. Och det har nästan gått att se en förändring från grundserie till slutspel.

– Det känner man själv också att man steppat upp lite under de sex matcher som har varit. Det är bara att fortsätta.

Patrik Lundh har inte bara deltagit i sex raka slutspel. På dessa tre har han också hunnit spela tre finaler. Två har slutat med SM-guld. Nu väntar semifinal - och finalrepris från förra våren mot Skellefteå. Under grundserien har Växjö Lakers haft svårt mot seriesegrarna.

– Men nu är det slutspel. Då är det annorlunda. Vi vet att de är ett bra lag, men vi ska inte ha för stor respekt för dem. Fortsätter vi att spela det spel vi har gjort tror jag att vi kan matcha dem riktigt bra.

När ni spelat som bäst har ni haft en riktigt hög högstanivå. Vad betyder det?

– Kanske en liten trygghet i alla att man vet att den finns. Sedan får vi bara hjälpa varandra att hitta den till varje match.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons