Annons

Sjön i Växjö klarare än någonsin

Växjö • Publicerad 15 maj 2018
Foto: Lydia Arvidsson Shukur

Siktdjupet i Södra Bergundasjön är rekordstort. Nya siffror från Växjö kommun visar att 4,2 meters siktdjup har uppmätts i sjön, vilket är ungefär dubbelt så mycket mot vad som tidigare har uppmätts. Under hösten 2017 och våren 2018 har Växjö kommun genomfört reduktionsfiske, vilket har förbättrat siktdjupet.

- Det gläder mig att vi nu ser samma goda utveckling i Södra Bergundasjön som vi såg i Trummen och Växjösjön härom året. Det betyder att kommunens åtgärdsstrategi för att uppnå god status i alla våra Växjösjöar är fortsatt framgångsrik, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande i tekniska nämnden, i ett pressmeddelande.

En stor del av vitfisken som har fiskats upp i Södra Bergundasjön har tagits omhand av Växjöbor och resterande del blir biogas.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons