Annons

Sjukvården missade infarkt - patient blev förlamad

Publicerad 15 november 2016
Foto: Johan Christensen, smålandsposten
Foto: Johan Christensen, smålandsposten

Region Kronoberg har anmält en händelse enligt Lex Maria efter att en patient delvis utvecklat en förlamning efter en hjärninfarkt.

Det var tidigare i år som en medvetslös person kom in till en av länets akutmottagningar. En röntgenundersökning på patientens hjärna gjordes i samband med den inledande undersökningen. Mottagningen tog också kontakt med regionkliniken men inget ledde till akut behandling.

Annons

Dagen efter genomfördes en ny röntgenundersökning på patienten, som är 50 år gammal. Då upptäcktes en utbedd hjärninfarkt och tillståndet hade gått så pass långt att det inte bedömdes som möjligt att ge någon aktiv behandling. Patient har efter händelsen delvis utvecklat en förlamning och Region Kronoberg skriver att det inte är uteslutet att en snabbare diagnos kunnat medföra en mindre skada.

Akutmottagningen har börjat se över rutinerna för bland annat akutbedömningar och kommunikation.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons