Annons

Skarp kritik kring nya stadshuset

Publicerad 6 september 2017
Foto: White Arkitekter
Foto: White Arkitekter

Under onsdagsmorgonen blev det känt hur mycket det nya stads- och stationshuset i Växjö beräknas kosta. Investeringskostnad för jättebygget väntas uppgå till 635 miljoner kronor och hyran på stadshuset 35 miljoner kronor. Enligt de blågröna är hyran två miljoner mindre än vad en upprustning av det befintliga kommunhuset skulle innebära. Men Socialdemokraterna riktar kritik mot majoriteten och anklagar dem för att ha presenterat glädjekalkyler, skriver Smålandsposten.

– Vi är starkt kritiska till hur de tagit fram underlaget. Vi tycker inte att det underlag som presenterats är möjligt att fatta ett beslut på. Slutsatsen är att så länge man inte kan visa alla siffror på rätt sätt så kan vi inte säga ja till detta, säger Gunnar Storbjörk (S), som hävdar att den årliga hyreskostnaden istället blir uppemot 40 miljoner kronor, till Smålandsposten.

Det är alltså fem miljoner kronor med än vad de blågräna visat i sina uträknar. Gunnar Storbjörk menar att det i blågrönas beräkning bland annat saknas pengar för möbler, underhåll från första året och bevakning. Läs mer här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons