Annons

Skarp kritik mot ny trafiklösning

Publicerad 14 mars 2017
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN
Foto: PER-ERIK SANDEBÄCK, SMÅLANDSPOSTEN

Växjö kommun har kommit överens med Trafikverket om ett medfinansieringsavtal för ombyggnation av Fagrabäcksrondellen. Avtalet innebär att kommunen kommer betala ett fast belopp på 78 miljoner kronor av den totala kostnaden som i nuläget uppgår till 284 miljoner kronor. Tanken är att den nya lösningen ska bidra till att underlätta den besvärliga trafiksituationen, men Vänsterpartiet har länge ställt sig kritiska till detta.

– Lösningen strider mot såväl Sveriges som Europas klimatmål och resultatet av detta blir snarare att vi uppmuntrar till ökad bilism. Det man borde göra är att skapa en tvåfilig rondell, samtidigt som vi bygger ut kollektivtrafiken och underlättar för cyklister – det finns helt enkelt bättre sätt att komma till bukt med problemen.

Annons

Vänsterpartiet genom Carin Högstedt var därmed ensam att rösta emot förslaget under tisdagens sammanträde.

– Det här rimmar inte alls bra med Växjös mål om att ligga i framkant när det kommer till miljö- och klimatfrågor. Nu är det vi som får agera miljöparti i kommunen.

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons