Annons

Skarp kritik mot regionens ledning

Publicerad 23 maj 2017
Foto: PRESSBILD/REGION KRONOBERG
Foto: PRESSBILD/REGION KRONOBERG

Under dagens sammanträde med regionstyrelsen presenterades årets första delårsrapport och i samband med detta väljer nu oppositionen att gå ut med skarp kritik mot ledningen. Bland annat menar representanter att den ekonomiska utvecklingen är mycket oroande samt att vårdköerna bara fortsätter att öka.

– Det rödgröna styret håller på att förlora greppet i regionen och underskottet inom hälso-och sjukvården har växt till drygt 190 miljoner kronor. Regionen riskerar nu att hamna på minusresultat samtidigt som vårdköerna växer särskilt när det gäller operationer. Jag är mycket orolig över denna utveckling, säger Suzanne Frank (M).

Annons

De fyra partierna valde att lägga ett yrkande om att regiondirektören bör vidta åtgärder så att budgeterat resultat ska uppnås samt att dessa åtgärder kontinuerligt ska rapporteras till regionstyrelsen.

– Delårsrapporten visar att hälso- och Sjukvårdsnämnden inte har kontroll över den ekonomiska utvecklingen. Det är kraftiga underskott för flertalet konton och handling krävs, säger Sven Sunesson (C).

Anna-Stina Stenbäck

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons