Annons

Skimmade kort i Växjö - åtalas

Publicerad 30 september 2016
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten
Foto: Urban Nilsson, Smålandsposten

Två män, 34 och 53 år gamla, åtalas under fredagen för flera fall av bedrägeri och förberedelse till bedrägeri. När de greps den 14 september hade de, med hjälp av manipulerade kort, tankat 2 000 liter diesel på Preem i Tingsryd.

Enligt Smålandsposten visar polisutredningen att korten som användes var skimmade på bensinstationen på Rådjursvägen i Växjö.

Annons

– Alla kortinnehavare har varit och tankat där en viss dag. Så det är den slutsatsen som dras, säger åklagaren Jonny Philipsson till Smålandsposten.

Förutom bedrägeri misstänks männen för förberedelse till bedrägeri eftersom polisen hittat ett antal skimmade kort som inte använts. De förnekar brott men medger att de befunnit sig på platsen.

– Den ene säger att han fått i uppdrag att göra detta men kände inte till att korten var skimmade och att dieseln skulle köras till Malmö, säger Jonny Philipsson till Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons