Annons

Skola i Växjö kritiseras

Publicerad 9 april 2016
Foto: Elisabeth Berg, Smålandsposten
Foto: Elisabeth Berg, Smålandsposten

Skolinspektionen har granskat 30 idrottsutbildningar med elevhem i hela landet. Av dessa får 13 skolor kritik för att inte leva upp till skollagens krav om åtgärder för kränkande behandling. En av skolorna som får kritik är Procivitas privata gymnasium i Växjö, skriver P4 Kronoberg.

Många elever vid idrottsgymnasierna säger att de har blivit utsatta för kränkningar och undersökningen visar att idrottsskolorna är ett riskområde eftersom eleverna bor i skolan och inte hemma. På grund av konkurrens och tävlingsmoment blir stämningen också en annan. Enligt undersökningen råder det tuff idrottsjargong i skolorna.

Det är inte alltid eleverna själva upplever stämningen och jargongen som ett problem men Skolinspektionen vill att skolorna som fått kritik ska påbörja att mer målinriktat arbete mot kränkningar, skriver P4 Kronoberg.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons