Annons

Skolbranden kan bli dyr för föräldrarna

Publicerad 20 december 2017
Foto: Läsarbild

Det är snart ett år sedan stora delar av Sandsbro skola i Växjö brann ner. Två minderåriga pojkar har erkänt att de orsakat branden, och i januari fattas beslut om vårdnadshavarna till de båda pojkarna tvingas betala skadestånd.

– Vi försöker titta på en helhetsbild, vilket försäkringsskydd som familjerna själva har till exempel. När det är skador med stora belopp så är det väldigt få personer som kan betala och då betyder deras egen försäkring en hel del, säger Mikael Hellberg, skadechef egendom och ansvar på Protector som utreder skadeståndsdelen, till SVT Nyheter Småland.

Än så länge har det alltså inte framställts några skadeståndsanspråk. Men om vårdnadshavarna skulle bli skyldiga att betala, och inte har råd, så kan det bli aktuellt att försöka hitta en förlikningslösning.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons