Skolbranden var anlagd

Publicerad 27 juni 2016
Foto: Carl Carlert
Foto: Carl Carlert

Under lördagskvällen började Växjö islamiska skola att brinna. Efter polisens kriminaltekniska undersökning står det klart att branden var anlagd, skriver Smålandsposten.

– Brandförloppet var väldigt snabbt. Automatlarmet utlöstes inte förrän glasrutan gått sönder och då hade det redan brunnit en stund på utsidan, säger Conny Peterson, räddningschef i beredskap, till Smålandsposten.

Den anlagda branden startade utmed fasaden på skolans andravåning. Där ska det bland annat ha funnits bänkar och andra föremål.

Polisen söker nu också efter fler vittnen.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpolisenivaxjo.alvesta%2Fposts%2F1423222541036892&width=500" width="500" height="287" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.