Annons

Skolbygget i Bredvik kan stoppas

Publicerad 30 mars 2016
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten
Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Fackförbundet Byggnads varslar om strejk för 2 600 anställda på ett 60-tal olika företag runt om i landet. Skolbygget i Bredvik kommer att påverkas om Byggnads inte kommer överens med organisationen Sveriges Byggindustrier innan den 12 april.

– Vi har försökt att förhandla med dem utan att komma framåt. Detta är den sista åtgärden man vill använda sig av, säger Morgan Nyberg, ordförande för Byggnads i Småland-Blekinge till Smålandsposten.

Annons

Peab är huvudentreprenör för projektet och planen är att skolan ska stå färdig i mars nästa år. Ifall de båda parterna inte kommer överens kommer skolbygget att läggas ner och inte återupptas förrän det nya kollektivavtalet är färdigt.

– I dag har vi varit ute på arbetsplatser som kan beröras. Vi har stödet av medlemmarna bakom oss. Från entreprenörerna har vi ännu inte hört några reaktioner, säger Morgan Nyberg.

Byggnads kräver en löneökning på 3,2 procent, fler lärlingar, fler arbetsplatser till nyanlända, en ökad jämställdhet och att de anställdas integritet ska ökas.

Charlotte Stjernkvist

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons