Annons

Skuldsatta i Växjö får hjälp

Publicerad 22 juni 2017
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD
Foto: MATS SAMUELSSON, PRESSBILD

För två år sedan hade Växjö en av Sveriges längsta kötider till skuldrådgivning. Men sedan dess har nämnden för arbete och välfärd minskat köerna för att få budget- och skuldrådgivning från åtta månader till inga kötider alls vid den senaste redovisningen.

Det var efter siffrorna 2015 som ett omfattande utvecklingsarbete genomfördes och kommunen har riktat in sig på att bland annat snabbt ge hjälp till de som har störst behov av ekonomisk hjälp och ge ekonomsikt utsatta ett större egenansvar.

Annons

– Åtgärdsplanen har gett bättre resultat än väntat. Idag har vi inga köer, för två år sedan var köerna åtta månader. Växjöbor i ekonomisk utsatthet kan nu få hjälp betydligt snabbare än tidigare, säger Oliver Rosengren (M), kommunalråd och ordförande i nämnden för arbete och välfärd, i ett pressmeddelande.

Läs mer om åtgärderna som gjorts här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons