Annons

Slutspel igen!

Publicerad 15 mars 2017
Foto: Växjö Vipers
Foto: Växjö Vipers

Gästkrönika

Fyra säsonger i SSL, fyra slutspel, men ännu efter tre försök har vi aldrig tagit oss förbi kvartsfinalen. Vi har gjort mycket rätt och en del fel under de här åren när vi etablerat oss i SSL. Kanske är det dags att ta nästa steg på den här resan nu och vad krävs i så fall av oss?

Annons

8,5,4 och 2, det är våra placeringar i grundserien under de säsonger vi gjort i SSL sedan vi tog steget upp 2013. Steg för steg, bättre och bättre, men det är stor skillnad på att vinna matcher i vardagslunken och att vinna en matchserie i ett slutspel. Mycket handlar om att förstå att framgångsrika inte är något vi är, utan något vi varit och med hårt arbete har förutsättningar att bli igen. Hårt arbete och stor noggrannhet från alla inblandade kommer att krävas. Som tvåa i serien fick vi för första gången möjligheten att välja vår motståndare i kvartsfinalen.

Vårt val föll på Pixbo Wallenstam, ett lag som är oerhört medvetet om den väsentliga skillnaden mellan framgångar i grundserien och slutspelet. Pixbo har de senaste två säsongerna vunnit serien, för att sedan som stora favoriter ha fallit pladask när det gällt som mest i kvartsfinalen. Att verka i en organisation som en gång i tiden varit den allra starkaste innebär förväntningar från omgivningen. Vetskapen i gruppen om att man haft svårt att leva upp till dessa förväntningar, att man varit som sämst när det gällt som mest, det bör vara ett ok att bära för dagens Pixbospelare, ett ok vi steg för steg ska hänga fler vikter på.

Att vi själva de senaste säsongerna gått samma öde tillmötes som vår motståndare, det ser vi som en utmaning. Ingen har någonsin kunnat förvänta av vår unga trupp att de ska ta oss till en semifinal eller längre, även om viljan givetvis funnits där. Vi har lärt oss mycket men vi vet också att det finns en anledning till att framrutan är rejält mycket större än backspegeln och ser en fantastiskt rolig utmaning där vi fokuserar våra blickar.

Något helt annat som kan fälla avgörande är vår fördel av hemmaplan och hemmapublik i fyra av sju möjliga matcher. Tillsammans med er på läktaren har vi chansen att skapa en atmosfär som bygger vinnare på båda sidor sargen. Kom till Fortnox Arena och bidra med din röst, dina känslor och ditt engagemang, så gör vi det här till en fest som inte vill ta slut.

Johan Schönbeck, sportchef Växjö Vipers

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons