Under söndagseftermiddagen tog Växjö Lakers sitt andra SM-guld och Elias Pettersson slog återigen poängrekord.
Skellefteå • Publicerad 22 april 2018
Elias Pettersson jublar efter två snabba mål.
Elias Pettersson jublar efter två snabba mål.Foto: PETTER ARVIDSON

Den första perioden slutade mållös och Skellefteå tog hem skotten med 12-11. De båda lagen hade flera chanser men pucken gick aldrig in i nätet.

Under den andra perioden imponerade Elias Pettersson återigen. Inom loppet av två minuter gjorde han två mål. Han har alltså inte bara slagit Kenta Nilsson poängrekord för en junior i landets högsta serie. Han är också den junior som gjort flest poäng i SHL:s slutspel.

Med dryga minuten kvar av andra perioden spelade Andy Miele och Eric Martinsson fram Janne Pesonen som utökade till 3-0 i powerplay.

Under den tredje perioden nätade Robert Rosén med hjälp av Eric Martinsson som snart därefter utökade ledningen till 5-0.

När slutsignalen ljöd stod det klart att Växjö Lakers vunnit sitt andra SM-guld.