SM-silver för Växjö Vipers

Publicerad 22 april 2017

Växjö Vipers förlorade den historiska SM-finalen i innebandy. Falun, som därmed har vunnit fyra av de fem senaste SM-finalerna, vann matchen med 5-4 inför 12 792 personer i Globen.

Trots att Växjö Vipers tidigare inte spelat någon final och många spelare saknar finalrutinen syntes ingen nervositet eller passivitet från lagets sida i början av matchen. Istället var det Vipers som hade mycket av bollen och som, med några minuter kvar av den första perioden, skulle göra matchens två första mål.

Jesper Sankell gjorde 1-0 och bara 23 sekunder senare utökade Vipers ledningen till 2-0 genom André Andersson. Om den första perioden var Växjös var andra definitivt Faluns.

De trefaldiga mästarna vann den andra perioden med 4-1 efter att ha skapat mer tryck och fler farliga chanser. Vipers mål gjordes av André Andersson efter drygt halva matchen. Inför tredje hade Falun alltså vänt Växjös tvåmålsledning till ledning med 4-3.

Tidigt i den sista perioden kvitterade dock Vipers genom Markus Jonsson men glädjen blev kortvarig. Fem minuter senare återtog Falun ledningen till 5-4. Växjö Vipers var ytterst nära att få till ett kvitteringsmål med mindre än två minuter kvar av matchen. Falun höll undan och kunde ta sitt fjärde SM-guld.