Annons

Smaker från hela världen i Växjö

Mat är en trevlig introduktion till andra kulturer. På Karl-Oskardagarna kommer besökarna i år kunna provsmaka rätter från hela världen.– Här ges chansen att uppleva världen på en timme, säger John Curovac och Olja Pekusic.
växjö • Publicerad 15 augusti 2017
Foto: David Färdigh
Foto: David Färdigh

Karl-Oskar-dagarna är ett evenemang som utvecklas och förnyas. I år är mångkultur något av ett övergripande tema. John och Olja på Cityhallen i Växjö är med och sponsrar programpunkten Smaka på världen och välkomnar den nya profileringen.

– Det finns så mycket som förenar Karl Oskar och Kristina med dagens invandrare här i Sverige. Det är samma drivkrafter då som nu. Vi vill vara med och hylla dessa fantastiska livsöden och genom att lyfta fram det mångkulturella förankras Karl-Oskardagarna med det samtida Sverige.

Annons

Ett trevligt sätt att möta och lära känna nya kulturer är kulinariska upplevelser. Och det är just vad programpunkten Smaka på världen handlar om. Under lördagen på Karl-Oskardagarna kommer det finnas ett tält utanför Tegnérgallerian där besökarna kan ta del av matkultur från olika delar av jordklotet. Ett gyllene tillfälle att provsmaka och få nya favoriträtter menar John och Olja:

– Det blir garanterat häftigt. Tänk att få chansen att uppleva hela världen på en timme!

David Färdigh

Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons